Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Deze website maakt gebruik
van cookies om uw
gebruikservaring te verbeteren.

FAQ

Hoe doe ik een communicatietest voor verbinding met e-maintenance?

In het kader van een efficiënt onderhoud communiceren de Canon toestellen met een onderhoudsserver voor tellerstanden, foutcodes en tonerleveringen. Deze communicatie kan verbroken worden door wijzigingen in uw netwerk, langdurig uitschakelen, .. Om deze verbinding te herstellen of te testen is het zeker interessant om zelf regelmatig een korte communicatietest uit te voeren.

 

How-to communicatietest

Waar kan ik mijn tellerstand vinden?

Je tellerstand is het aantal gemaakte prints, scans en kopies op je printer of multifunctional. De Canon toestellen hebben een fysieke knop aan de display waar '123' bij staat. Deze knop geeft je toegang tot de tellerstanden van je toestel.

How-to "Tellerstanden Raadplegen"

Wat is het standaard administrator wachtwoord?

Het standaard wachtwoord is 7654321. Om security redenen, wordt aangeraden om dit te wijzigen.
Indien het wachtwoord door ons ingesteld werd in het kader van een aangekocht Security Pack, is de IT verantwoordelijke in uw organisatie hiervan op de hoogte. Hij/zij kan met ons contact opnemen indien nodig.

Waarom komen scans niet meer in mijn mailbox?

Stap 1: controleer je spam folder. Zeker wanneer er met algemene scan instellingen gewerkt wordt, kan een SPAM filter de oorzaak zijn. Je kan vaak zelf in je e-mail programma aangeven om de afzender als veilig te beschouwen.

Stap 2: Komen de scans soms wel en soms niet toe? Wanneer publiek toegankelijke e-mail servers te frequent gebruikt worden (zoals uit.telenet.be of relay.proximus.be), kan de dienst tijdelijk onbeschikbaar worden. Het is aangeraden om je eigen account op je eigen mailserver te gebruiken.

Stap 3: Werden de instellingen recent gewijzigd of ben je van internet provider veranderd? Vergeet niet dat de instellingen in het toestel ook aangepast moeten worden. Vraag je IT verantwoordelijke om hulp. Hij/zij kan met onze diensten in contact komen voor ondersteuning indien nodig.

 

SMTP Instellingen

Wat te doen wanneer de melding "Vul papier bij" blijft ondanks het papier is aangevuld?

je hebt alle gebruikelijke papierlades aangevuld maar het toestel toont nog steeds de melding "Vul papier bij". Je kan deze melding vervolgens uitschakelen.

 

Schakel "Vul papier bij" uit

Wat te doen bij strepen op kopieën/scans via de automatische doorvoer (ADF)?

Wanneer je opmerkt dat er na het inscannen van een document strepen nablijven je kopie of scan, kan je best eerst het glasplaatje reinigen.

 

Glasplaatje reinigen

Hoe schakel ik de melding "scanvlak verontreinigd" uit?

Na het reinigen van de glasplaat, kan je op het toestel de melding "scanvlak verontreinigd" uitschakelen om te tonen dat de juiste handelingen gebeurd zijn.

 

"scanvlak verontreinigd" uitschakelen

Hoe schakel ik de beweging sensor uit?

Toestellen van de laatste generatie imageRUNNER Advance schakelen automatisch in wanneer een persoon het toestel benadert. In sommige omstandigheden, zoals een toestel op de gang, kan de beweging sensor storend werken. Je kan de gevoeligheid instellen of de functie volledig uitschakelen. Om het toestel uit slaapstand te halen druk je op het groene maantje.

 

Bewegingssensor instellen

Hoe verbeter ik de kleurkwaliteit?

Het is aangeraden om af en toe je kleuren te calibreren. Dit is een proces waarbij het toestel aan de hand van het afdrukken en scannen van referentiekleuren zijn kleuren optimaliseert.

 

kleurencalibratie