Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Deze website maakt gebruik
van cookies om uw
gebruikservaring te verbeteren.

Inkomende facturen

Facturen digitaliseren

Binnenkomende facturen digitaliseren, eenvoudig laten goedkeuren en efficiënt opslaan.

 

 

Van papier naar digitaal

Steeds meer facturen komen digitaal toe, maar de grote meerderheid is een fysiek document dat per post komt. Dan is de eerste stap het digitaliseren van het document. Een document scanner of multifunctional maakt een beeld van uw document. Het belangrijkst in deze stap is de kwaliteit optimaliseren voor latere verwerking. Het verwijderen van achtergrondkleur, het verbeteren van tekst, het splitsen van sets, verwijderen van blanco pagina's,... het zijn maar enkele bewerkingen die mogelijk zijn. 

facturen digitaliseren

Verwerken van digitale facturen

Onze facturen zijn nu digitale beelden, maar dat betekent nog niet dat de inhoud ervan verwerkt kan worden. Hiervoor is software nodig die de inhoud van het document analyseert en verwerkt tot een indeling die geïnterpreteerd kan worden door andere systemen.

Ook digitaal aangeleverde facturen (PDF bestanden) worden in deze fase geanalyseerd.

We definiëren 2 niveaus van data extractie: zie hieronder.

facturen digitaliseren

Header niveau

Op header niveau gaan we enkel de algemene informatie uit het document halen, zoals de leveranciersnaam, BTW nummer, totaalbedrag, BTW bedrag,...
Dit is vaak voldoende voor dienstenfacturen (elektriciteit, gas, huur,...)
Dit zijn ook typisch facturen waarvoor het bedrag hopelijk hetzelfde blijft gedurende een lange periode, een eenvoudige validatie op het bedrag is voldoende.

 

Lijn niveau

Op lijn niveau gaan we de details van de factuur interpreteren. Hoeveelheden, benaming artikels,...
Voor goederenfacturen die telkens een andere inhoud hebben is dit vaak nodig omdat de inhoud gekoppeld moet worden aan verschillende bestellingen.
De validatie van dit type facturen gebeurt niet enkel op totaalbedrag, maar ook op inhoud.Afhankelijk van het niveau van data extractie, het aantal te verwerken documenten en de eindbestemming, is een andere oplossing nodig. In dit domein bestaat geen kant- en klare oplossing die voor elke organisatie werkt. De juiste oplossing is een samenstelling van verschillende systemen en een configuratie op maat.

 

Voor meer informatie over het digitaliseren van facturen,  of een persoonlijk gesprek over uw uitdagingen; Contacteer ons

Bekijk onze andere oplossingen
Contacteer ons