Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Deze website maakt gebruik
van cookies om uw
gebruikservaring te verbeteren.

Scan automatisatie

Iedereen is vandaag aan het scannen, maar weinig bedrijven staan stil bij de efficiëntie of het gebrek eraan. Scannen naar je eigen e-mail adres, om het document op te slaan op je bureaublad, het document te hernoemen en erna te verplaatsen naar een andere locatie of op te laden naar de cloud. Dit veel voorkomend voorbeeld kan met het juiste toestel in één beweging. Veilig en efficiënt.

Met de volgende drie stappen kies je de juiste oplossing

1. Kies het juiste product

2. Kies de juiste scan instellingen

3. kies de juiste bestemming


Het juiste product kiezen: een document scanner of multifunctionele printer?

Beide hebben hun voor- en nadelen. Een multifunctionele printer is vaak al aanwezig in een bedrijf en is daardoor vaak de eerste stap naar gestructureerd scannen. Het is ook een geconnecteerd toestel (verbonden met je netwerk) waardoor je met de juiste configuratie naar netwerklocaties kan scannen. De nieuwste generatie toestellen heeft een performante scanner aan boord en de nodige technologie om je beelden te optimaliseren of converteren.

Document scanners zijn uitsluitend bedoeld om documenten te scannen en kunnen als voornaamste voordeel een vrije vorm van documenten aan. Van een kassaticket tot een banner. Terwijl multifunctionele printers steeds proberen om een gekend formaat te detecteren; A5, A4 of A3. Daarnaast komt een scanner met eigen software en drivers die je meer instellingen bieden om je scaninstellingen af te stemmen op je noden. Het wissen van achtergrondbeelden, verwijderen van een bepaalde kleur, versterken van het contrast,... daarmee onderscheiden document scanners zich. Het grote nadeel van document scanners is dat ze meestal verbonden moeten zijn met een computer, en op die manier minder toegankelijk voor diverse gebruikers. Er zijn ook netwerk verbonden scanners, maar dit segment is niet heel uitgebreid.

Voor hulp bij het kiezen, staan we je graag bij. Vul onderaan het contactformulier in.Kies de juiste scan instellingen

Het is fout te denken dat het meeste detail/resolutie tot het beste resultaat zal leiden. Het gaat om documenten en de inhoud is belangrijker dan de details. Het gaat erom het document zo goed mogelijk klaar te maken voor de volgende stap: digitale interpretatie van de inhoud.

- Automatische oriëntatie: het beeld in de juiste richting zetten

- Scheefstandscorrectie: het document draaien zodat de tekst goed uitgelijnd wordt

- Verwijderen van achtergronden die de interpretatie van tekst kan verhinderen

- Verbeteren van het contrast om tekst beter leesbaar te maken

Veel van deze instellingen zijn beschikbaar in de standaard meegeleverde software. Soms kan echter bijkomende software nodig zijn. We adviseren u graag om de juiste software voor uw uitdaging te kiezen.

Bekijk onze andere office uitdagingen
Contacteer ons