Wat is Peppol?

Peppol is een platform waarmee bedrijven op een veilige en gestandaardiseerde manier digitale facturen (XML/UBL) kunnen verzenden en ontvangen. We willen benadrukken dat e-facturen geen PDF, Word- of Excel-bestanden zijn, maar wel gestructureerde XML-bestanden die voldoen aan Europese normen.

In tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, omvat digitaal factureren meer dan alleen het digitaal versturen en ontvangen van facturen in PDF-formaat.
Uw facturen versturen en ontvangen via het Peppol-platform zal niet alleen de efficiëntie en transparantie van het factureringsproces verbeteren, maar ook de verwerking.

Deadline

1 januari 2026

Na het bereikte akkoord van minister van Financiën Vincent Van Peteghem zullen alle bedrijven vanaf 1 januari 2026 verplicht worden om elektronisch te factureren. Op heden is elektronisch factureren enkel verplicht voor bedrijven die samenwerken met de Federale of Vlaamse overheid. In België wordt elektronische facturering (met andere woorden E-invoicing of E-facturering) ondersteund door het peppol-netwerk, dat gestandaardiseerde elektronische documentenuitwisseling faciliteert.

De oplossing

Ben je actief in B2B? Dan is overstappen naar het Peppol-netwerk onvermijdelijk. Ons team begrijpt dat deze verplichting niet voor elke ondernemer even vanzelfsprekend is. Daarom zijn wij er om u te adviseren en je te helpen bij het zetten van de juiste stappen!

Tijdsbesparing

Het verwerken van facturen gaat in minuten in plaats van dagen. Facturen die binnenkomen worden automatisch ingelezen, ingeboekt en na goedkeuring betaald. Er is dus amper nog handmatig werk nodig. Peppol maakt het mogelijk om facturen snel en efficiënt te verzenden, ontvangen en verwerken, waardoor bedrijven tijd en geld besparen.

Beter inzicht financiële resultaten

De facturen worden onmiddellijk boekhoudkundig verwerkt, waardoor je steeds een up-to-date beeld krijgt van je inkomsten en uitgaven.

Verhoging van de transparantie

Door het gebruik van een standaardformaat voor elektronische facturen, zijn de facturen eenvoudiger uit te lezen. Hierdoor zijn ze transparanter en worden fouten in de verwerking vermeden. Ook zullen ze mogelijks tot op artikelniveau ingelezen kunnen worden.

Verhoogde beveiliging

Peppol maakt gebruik van beveiligde protocollen en technologieën om facturen te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang of vervalsing. Ieders identiteit is geverifieerd via een ondernemingsnummer zodat je steeds weet wie jouw ontvanger is.

Support

Ondervindt u problemen bij uw toestel?

Ons service team helpt u graag zo snel mogelijk verder met al uw vragen.

Vraag uw offerte aan

Laten we samen naar de juiste oplossing zoeken.

+32 16 68 99 40